23948sdkhjf

Electrolux prisas i tre stora hållbarhetsmätningar

Electrolux har i år inkluderats på Global 100, en rankning av världens mest hållbara bolag, för första gången sedan 2005
Electrolux blev även för andra året i rad utnämnt till sektorledare i 2013 års globala hållbarhetsmätning av RobecoSAM, och har nyligen rankats som ett av världens ledande konsumentvaruföretag sett till hur man hanterar klimatfrågor.

- Hållbarhet är en central del av allt vi gör på Electrolux, från att göra våra apparater mer miljövänliga och effektiva till att minska koldioxidutsläppen från våra fabriker. Att vårt arbete rankas högt av ledande bedömare visar klart och tydligt att Electrolux är ett bra val för konsumenter såväl som för investerare, säger Henrik Sundström, hållbarhetschef på Electrolux.

Listan Global 100 över världens mest hållbara företag presenterades den 23 januari vid World Economic Forum i Davos i Schweiz. Rankningen har publicerats av den kanadensiska firman Corporate Knights sedan 2005. Den bygger på en utvärdering av 12 indikatorer, bland annat energianvändning och mångfald i ledningsgruppen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078