23948sdkhjf

Först i världen att använda fossilfritt stål i sina möbler

Den norska möbelproducenten Vestre och SSAB har ingått partnerskap, vilket innebär att Vestre blir första möbelproducenten i världen att tillverka en möbel med fossilfritt stål.

Den norska möbelproducenten Vestre och SSAB har ingått partnerskap, vilket innebär att de blir första möbelproducenten i världen att tillverka en möbel med fossilfritt stål.

– Det är fantastiskt att få påbörja denna hållbarhetsresa med Vestre, som delar vårt mål om att minska koldioxidavtrycken genom hela värdekedjan. Samtidigt visar samarbetet också på bredden av användningsområdena för vårt fossilfria stål, säger Thomas Hörnfeldt, chef för hållbara affärer på SSAB i ett pressmeddelande.

Allt högre krav ställs från kunder som vill handla hållbart och den norska möbelproducenten vill vara med att driva på den hållbara utvecklingen för att i slutändan kunna erbjuda maximalt hållbara produkter.

Då stål är Vestres största utsläppskälla är avtalet med SSAB av stor betydelse.

– När vi fick nys om HYBRIT-processen och SSABs fossilfria stål såg vi omedelbart detta som en stor och viktig del av vår lösning för en framtid med nettonollutsläpp. Tidiga uppskattningar visar att om allt vårt stål byttes till fossilfritt skulle vårt totala fotavtryck minska med cirka 60 procent. Vårt mål ä att vara en drivkraft för efterfrågan på det fossilfria alternativet, och i takt med att priserna på EU:s obligatoriska koldioxidkvoter ökar kommer det att bli ett ökat tryck på stålindustrin att även minska koldioxidutsläppen, säger Øyvind Bjørnstad, hållbarhetschef på Vestre.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141