23948sdkhjf

Acron Formservice satsar och investerar

Företaget i Anderstorp har investerat och satsat på att renovera sina lokaler, samtidigt upplever de en stark efterfrågan och kommer att behöva nyanställa
Acron Formservice AB arbetar med två olika inriktningar. Det är additive manufactoring och prototyper av olika slag. Det andra är verktygsservice. Företaget ombesörjer reparationer och service på olika typer av verktyg för formbunden tillverkning.

- Vi hjälper till med att bygga på med nytt arteget material i det befintliga verktyget och då använder vi oftast lasersvets. Lasersvetsning är den absolut bästa svetsmetoden när det kommer till verktygssvetsning. Lasern har ett mycket begränsat uppvärmningsområde vilket gör att verktyget inte värms upp mer än vad som är absolut nödvändigt för att få till en perfekt svets. Samtidigt som man tillför minimalt med värme så bygger vi på med exakt mängd nytt material för att minimera tiden för att återställa verktyget inför produktion. Vi kapar både svetstiden och tiden för att återställa verktyget, säger Kenny Johansson Managing Director i ett pressmeddelande.

Investeringar och nyanställningar
- Vi har under hösten satsat 3 miljoner kronor på vår svetsavdelning. Vi har gjort en totalrenovering av lokalen och installerat en travers som lyfter 3,2 ton. Traversen är ett bra hjälpmedel och vi kan nu ta emot hela verktyg från våra kunder och dela dom på plats hos oss och skicka tillbaks ett produktionsfärdigt verktyg. Vi har samtidigt byggt en ny kundmottagning med väntrum med fika, under tiden vi fixar verktyget bjuder vi på en kopp kaffe med dopp.

Ökade efterfrågningar gör att företaget söker efter ny personal för att möta arbetsbelastningen.

- Vi har nu sett en kraftig ökning på förfrågningar och behöver nyanställa personal, avslutar Kenny Johansson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11