23948sdkhjf

Goodtech installerar mer i MAX-lab IV

Goodtech Projects & Services AB har tillsammans med APQ El AB vunnit fortsatt förtroende i samband med uppförandet av MAX-lab IV – svensk forsknings största infrastrukturprojekt historiskt sett.
Det nya uppdraget omfattar ansvar för leverans, konstruktion och montage av bland annat transformatorer, hög- och lågspänningsställverk, allmän kraft och belysning samt brandlarm ingående i etapp 2 för projekt MAX IV. Uppdraget kompletterar etapp 1, vilken även den utförs idag av Goodtech och APQ tillsammans genom det delägda bolaget GAQ Contracting AB som ägs i lika delar om vardera 50 procent.

- Självfallet är det glädjande och samtidigt stimulerande att vi tillsammans med APQ på nytt vunnit förtroende i byggandet av MAX-lab IV. Båda etapperna är värda cirka 170 Mkr för GAQ Contracting och utförs i ett samverkansprojekt med vår beställare PEAB Sverige AB och övriga entreprenörer, säger Magnus Falkman, divisionschef Sverige Syd Goodtech i ett pressmeddelande.

Forskningsanläggningen som nu växer fram i nordöstra delarna av Lund är en viktig investering med ett stort avtryck för regionen långt utanför den vetenskapliga sektorn. Investeringen beräknas uppgå till närmare 2,5 miljarder svenska kronor och ska vara färdigställt 2015. MAX-lab IV beskrivs förenklat som ett gigantiskt mikroskop och ger forskare möjligheten att med hjälp av röntgenstrålning studera naturens allra minsta beståndsdelar.

- MAX-lab IV är ett utmanade och komplext projekt med mycket utrustning och tekniska system som ska samspela på en stor yta med många byggnader. Projektet blir en trygg och utvecklande bas för våra närliggande enheter geografiskt sett och medför även utrymme för vidare tillväxt i södra delarna av Sverige, avslutar Magnus Falkman.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125