23948sdkhjf

Lars Forseth ny VD för ManpowerGroup i Sverige

Internationellt betraktas Sverige som ett föregångsland inom ManpowerGroup, inte minst när det gäller innovativa jobbförmedlingslösningar. Nu vill koncernen intensifiera det globala samarbetet och i samband med det blir Lars Forseth ny VD för den svenska verksamheten
Lars Forseth har många års internationell erfarenhet av kompetensförsörjningslösningar och är för närvarande Regional Managing Director för ManpowerGroup i Norden. I samband med det ökade globala samarbetet blir han alltså även VD för ManpowerGroup Sverige.

– Vi kan konstatera samma typ av kompetensbrist i Sverige som i de stora ekonomierna Kina, USA och Tyskland. Kompetensförsörjningen blir alltmer global, liksom köpbeteendet, samtidigt som det ställs stora krav på lokal leverans. Min erfarenhet av detta och av internationella lösningar kommer jag att ta med mig i min nya roll, säger Lars Forseth, tillträdande VD för ManpowerGroup Sverige i ett pressmeddelande.

Nuvarande VD Peter Lundahl slutar på egen begäran efter 14 år inom ManpowerGroup, varav fyra år som VD för ManpowerGroup i Sverige.

– Under mina år som chef på olika positioner inom Manpower har jag fått möjlighet att utveckla företaget från nationell leverantör till en global partner med bibehållen stark lokal förankring, och jag lämnar ett företag som vuxit till en av Sveriges största arbetsgivare. Dessa erfarenheter tar jag med mig i framtida förändringsprocesser för andra företag och branscher, säger Peter Lundahl, avgående VD för ManpowerGroup Sverige.

Peter Lundahl kommer att lämna över till Lars Forseth under våren. Lars Forseth har tidigare bland annat haft många roller på Manpower, inklusive VD och försäljningsdirektör för Manpower EMEA. Han sitter i europaledningen och är även ordförande i Bemanningsföretagen.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078