23948sdkhjf

Scana Steel Björneborg varslar

Scana Björneborg varslar 28 personer om uppsägning på grund av den vikande marknaden
Scana Steel i Björneborg tvingas varsla 28 personer om uppsägning, det handlar om 21 kollektivanställda och sju tjänstemän, skriver Nwt.

– Vi befinner oss helt enkelt i en marknadssituation där vi tappar och hade en dipp redan i slutet på förra året, säger Sören Andersson VD Scana Steel Björneborg i artikeln.

Sparkrav och en osäker marknad
Företaget ska spara in 35- 36 miljoner kronor samtidigt som marknaden är så pass osäker som den är.

– Orsaken till neddragningarna är den svaga konjunkturutvecklingen inom några av de marknader där Scana Steel Björneborg opererar. För att bemöta denna situation samt öka konkurrenskraft och lönsamhet tvingas vi nu genomföra ett antal besparingsåtgärder, varav personalreduceringarna är en nödvändighet, säger Sören Andersson.

Långsam takt framåt
Företaget medger att 2012 har varit ett tufft år och ser ingen lättning under 2013.

– Det är fortsatt svårt framöver och vi ser ingen snabb återhämtning under 2013, förklarar Sören Andersson. Vi har den stora marknaden i Europa och just nu ser det tufft ut. Vår verksamhet måste säkra både konkurrenskraft och lönsamhet och därför tvingas vi till detta varsel. Det är självklart ett tungt beslut att behöva ta, men vi strävar efter att finna så bra lösningar som möjligt. Vi har erbjudit ett antal pensionsavgångar, men hur det kommer att se ut i slutänden vet jag inte i dag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078