23948sdkhjf

Ny Ekonomi- och finansdirektör till Autoliv

Marika Fredriksson blir koncernens Vice President Finance och Chief Financial Officer (CFO)
Autoliv Inc, har utnämnt Marika Fredriksson till koncernens Vice President Finance och Chief Financial Officer (CFO). Hon är för närvarande Senior Vice President Finance & Strategy och CFO för Volvo Construction Equipment (VCE) i Bryssel. Hon börjar sin nya anställning den första september.

Internationell erfarenhet
I sin nuvarande befattning, som hon innehaft sedan hösten 2004, har Marika Fredriksson varit ansvarig för alla ekonomirelaterade ärenden och strategier inom VCE. Detta företag har över 50 miljarder kr i årsomsättning och 16.000 anställda efter det senaste förvärvet. Marika började på Volvo 1996 som Area Manager Sales Financing och blev 1998 Finance Director för Volvo Construction Equipment International AB i Sverige. Hon befordrades 2001 till Senior Vice President och CFO för detta bolag.

Innan hon anställdes av Volvo arbetade hon som managementkonsult hos Vilnius Stiklas i Litauen. Mellan 1991 och 1994 var hon verkställande direktör för ett nystartat företag med sin huvudsakliga verksamhet i Östeuropa. Hon har även arbetat internationellt för Svenska Handelsbanken.

Marika Fredriksson, som fyller 45 i år, blev civilekonom 1987 vid Handelshögsskolan i Helsingfors.

Hon efterträder Magnus Lindquist som blir delägare i ett europeisk private-equity-bolag och avgår som CFO för Autoliv den 15 maj. I avvaktan på att Marika Fredrikssons övertar befattningen kommer Mats Wallin att tjänstgöra som tillförordnad CFO parallellt med sin ordinarie tjänst som koncerncontroller.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078