23948sdkhjf

Konga bruk investerar och expanderar

Kongaföretaget har genomgått en stor ombyggnation för att möta kraven för deras stora investering på 6 miljoner
På Konga Bruk AB har det varit full fart med om­byggnation av deras ytbehandlings-anläggning. Stora delar av anläggningen har förbättrats och genomgått ett större underhåll vilket möjliggör att de nu kan större jobb och ytbehandla längre objekt.

-En stor anledning till denna tunga investering, ca 6 milj kr, är de nya reningskrav som nu ställs på tunga fordon “EURO 6”. Tack vare detta har vi på Kongabruk lyckats att bli ensam leverantör av sidobalkar till en typ av tunga fordon, vilket i sig innebär två nya robotceller, investering på ca 6 milj, förbättrad målning, ökad ny produktionskapacitet samt ny arbetsplattform. Vår nya maskinpark ger oss nu möjlighet att tillverka produkter som bygger på en avancerad teknik, produktionsteknik och produktion, meddelare företaget i ett pressmeddelande.

Robotar
- Nya robotceller och ett nytt måleri öppnar större möjligheter för nya jobb och effektivisering av processerna för oss. Denna investering kompletterar mycket väl vår nya laser samt våra blästerprocesser som har rullat på fullt ut sedan förra året. Nu känns det verkligen som om verksamheten, personalen och maskin­parken är väl anpassade för nya stora uppdrag i framtiden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109