23948sdkhjf

Järnmalmspriset stiger kraftigt

Efter regn kommer sol heter det och det kan man se på hur priset för järnmalm stigit, under det senaste kvartalet har det stigit med 39 procent
Järnmalmspriset är på väg uppåt, under det senaste kvartalet har det stigit med 39 procent, skriver Nsd.

- Jag tror att medelpriset på järnmalm kommer stiga rejält under närmaste året, säger Karl-Axel Waplan, VD Northland resources i artikeln.

Lager
Priset dök från rekordhöga 190 dollar på ton till 90 dollar under kort tid då efterfrågan sjönk. Enligt en analys som presenterades av Deutsche Bank ska stål- och järnmalmslagren minskat rejält i Kina under de senaste kvartalen.

- Vi har märkt att lagren generellt varit låga under slutet av året. Det är det ena. Det andra är att det kommit ut lite järnmalm från Indien på grund av olika orsaker. Det är också högst osäkert när det kommer igång, jag tror inte att det blir under det här året, säger Karl-Axel Waplan.

Efterfrågan på järnmalm ökar återigen, samtidigt som lagren i Europa är välfyllda vilket kommer att leda till att den tidigare långsamma marknaden kommer att ta fart igen, enligt ett uttalande från Karl- Axel Waplan.Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.501