23948sdkhjf

Prototal AB fortsätter bredda verksamheten

Koncernen förvärvar Semcon efter flera års lyckat samarbete
Semcon och Prototal har samarbetat under många år. Detta har nu resulterat i att Prototal förvärvar Semcons modell- och prototypverksamhet i Jönköping. Köpet inkluderar utrustning och personal. Semcons 9 medarbetare inom detta område får därmed en ny arbetsgivare i Prototal. Samtidigt tecknar Prototal och teknikkonsultbolaget Semcon ett samarbetsavtal om utökat samarbete.

– Prototal är ett mångfacetterat prototyp- och serieföretag och övertagandet av Semcons modell- och prototypverksamhet i Jönköping stärker vårt erbjudande. Den nya personalen kommer kunna bidra med sin fantastiska kompetens till den bredare marknad som Prototal jobbar mot, säger Henrik Lundell, VD Prototal i ett pressmeddelande.

Prototal finns representerade med egna, eller via ägda dotterbolag i Stockholm, Vinninga, Levanger i Norge samt vid huvudfabriken i Jönköping. Totalt arbetar 120 personer inom Prototal.

Bra nivåer
- Konjunkturläget är för stunden mycket bra. Vi har haft en stigande orderingång under hela hösten och ligger för närvarande på riktigt bra nivåer. Vi ser att det tjänsteerbjudande vi presenterar till marknaden tas emot på ett bra sätt, vilket hela tiden varit huvudspåret för den utveckling Prototal haft. Vi vill vara den naturliga partnern för Nordisk industri gällande prototyp- och serieproduktion, avslutar ordföranden och huvudägaren Anders Andersson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125