23948sdkhjf

Karl-Gustav Ramström ny VD för Prevas AB

Karl- Gustav Ramström lämnar sin post på SSAB för att börja som VD på Prevas
Karl-Gustav Ramström har utsetts till ny VD för Prevas AB och kommer att tillträda senast den 1 april 2013.

Karl-Gustav Ramström kommer närmast ifrån SSAB som Executive Vice President och Chief Technical Officer och har före det haft flera ledande chefsbefattningar inom ABB-koncernen. I mars 2011 valdes Ramström in i Prevas AB:s styrelse. Med kunskap och erfarenhet från flera internationella företag är han en mycket kompetent och ansvarstagande styrelseledamot. Som VD för Prevas ska Ramström nu anta nya utmaningar.

- Jag vill först rikta ett stort tack till Mats Lundberg för det gedigna och engagerande arbete han lagt ned på att utveckla Prevas. Mats Lundberg var från 2007 fram till 2011, samt delar av 2012, VD för Prevas. På grund av sjukdom har Mats tyvärr varit tvungen att kliva åt sidan, säger Göran Lundin styrelseordförande för Prevas AB i ett pressmeddelande.

- Prevas är väl positionerat för framtida utmaningar i en tekniksnabb föränderlig värld. Framför allt står vi starka med våra mycket duktiga och kompetenta medarbetare inom hela Prevas. Styrelsen är mycket glad över att Ramström har tackat ja till VD-rollen och att han vill ta sig an utmaningen att vidareutveckla och specialisera Prevas inom nischade teknikområden med stort fokus på lönsamhet, fortsätter Göran Lundin.

- Jag ser fram emot att vidareutveckla Prevas verksamhet och tror att min bakgrund inom avancerad produktutveckling och industriautomation kommer väl till pass, säger Karl-Gustav Ramström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156