23948sdkhjf

Green Cargo nådde 95 procents punktlighet 2012

Green Cargos godståg nådde 95 procents punktlighet till kund för helåret 2012. Det är en höjning med två procentenheter jämfört med året innan.
Green Cargo mäter punktligheten när vagnarna anländer till kunderna och i stort sett alla vagnar ingår i mätningen som rullar hela året. För helåret 2012 ingick drygt 540 000 vagnar i Green Cargos trafik i punktlighetsmätningen.

– För våra kunder är punktlighet detsamma som när vi levererar vagnarna till deras spår på fabriksområdet, till hamnen eller till lageranläggningen. Green Cargo ska vara en trygg transportör för det svenska näringslivet och vår punktlighet är ett resultat av att hela företaget tänker säkerhet och punktlighet, från planerarna till lokförarna, säger Mats Hanson, Green Cargos marknadsdirektör i ett pressmeddelande.

– Grunden för punktlighet är att ha avgående tåg säkerhetstestade och klara för avgång i tid och där gör vår operativa personal ett gediget arbete i samverkan med våra kunder som har vagnarna lastade och klara i tid. Det kan vara en anledning till att Green Cargos tågpunktlighet är högre än för övriga godstågsbolag i Sverige, säger Mats Hanson.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063