23948sdkhjf

Bombardier tar halvmiljardsorder

Bombardier får halvmiljardorder på ERTMS signalsystem i Polen
Stockholmsbaserade Bombardier Rail Control Solutions har fått en beställning på ett ERTMS-system till den 340 km långa järnvägslinjen mellan Warszawa och Gdynia i Polen. Detta är den andra större ordern Bombardier mottagit i landet och delas med Thales och Nokia Siemens Networks. Kontraktsvärdet är 115 miljoner euro varav Bombardiers andel utgör 53 miljoner (478 miljoner kronor).

Effektivisering av transporter
Projektet är en del i den så kallade E65-korridoren och möjliggör interoperabilitet, det vill säga tågoperatörer från andra länder kommer att kunna trafikera sträckan mellan Gdynia och den tjeckiska gränsen. Utöver den nya ERTMS-installationen ingår även konventionell signalutrustning till åtta trafikledningscentraler och uppgradering av befintlig utrustning till ERTMS nivå 2 standard.

- Väl fungerande transportnätverk är en central drivkraft för ekonomisk tillväxt och hållbarhet. Vår innovativa ERTMS-teknologi ger möjlighet till snabbare och effektivare passagerar- och godstransporter genom Polen och över hela Europa, säger Peter Cedervall, President, Bombardier Rail Control Solutions.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096