23948sdkhjf

Trelleborg förvärvar verksamhet inom industridäck

Företaget stärker globalt ledande position och tillför intressant tillväxtområde till produktportföljen
Trelleborg har genom affärsområde Trelleborg Wheel Systems tecknat avtal om att förvärva Maine Industrial Tire, ett marknadsledande USA-baserat företag specialiserat på solida industridäck till fordon såsom truckar. Förvärvet kompletterar Trelleborgs redan starka närvaro och produktportfölj på området.

Maine Industrial Tire har huvudkontor i Massachusetts, USA, och produktionsanläggningar i Pennsylvania, USA, samt i Xingtai (Hebei), Kina. Den årliga omsättningen uppgår till cirka 600 MSEK och antalet anställda är cirka 650.

Tilläggsförvärvet är ett led i Trelleborgs fortsatta strategi att stärka positionerna inom attraktiva och lönsamma marknadssegment. I och med förvärvet breddar Trelleborg sin produktportfölj av industridäck och förblir global ledande leverantör av solida industridäck.

– Förvärvet stärker Trelleborg i egenskap av global ledare och som stark lokal affärspartner, inte minst i Kina och Nordamerika som är världens två största marknader för industridäck. Produktutbudet kompletterar Trelleborgs nuvarande erbjudande inom industridäck som har fokus på solida däck till fordon i verksamheter som lagerhallar, logistiskverksamhet och flygplatser. Den förvärvade verksamheten har en mycket attraktiv portfölj med avancerade produkter och god lönsamhet, säger Maurizio Vischi, affärsområdeschef för Trelleborg Wheel Systems i ett pressmeddelande.

Utöver industridäck till fordon såsom truckar utvecklar och tillverkar den förvärvade verksamheten också specialdäck till en rad olika fordon inom exempelvis bygg- och anläggning, gruvbrytning under jord och avfallshantering. Anläggningen i Kina angränsar till den verksamhet som Trelleborg förvärvade under första kvartalet 2011 av Maine Industrial Tires kinesiska dotterbolag.

Synergier och effektivitetsvinster förväntas när den förvärvade verksamheten har integrerats i Trelleborgs struktur.

Affären förväntas vara slutförd under fjärde kvartalet 2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078