23948sdkhjf

Banbrytande order för Alfa Laval

Alfa Laval tar en banbrytande marin miljöorder från MAN Diesel & Turbo
Alfa Laval har tagit den första kommersiella ordern från MAN Diesel & Turbo för leverans av Alfa Laval PureNOx vattenreningssystem vilka ska integreras i en process för att minska skadliga utsläpp av kväveoxider NOx ombord på fartyg. Ordern är värd cirka 7 miljoner kronor och leverans förväntas ske under 2013.

- Det är en banbrytande order på många sätt. Det är vår första kommersiella order för Alfa Laval PureNOx vattenreningssystem och den kommer att integreras i en helt ny lösning på marknaden som uppfyller de kommande utsläppsreglerna - och ordern är från världens ledande leverantör av låghastighetsdieselmotorer. Ordern bekräftar också vår ställning som innovativ leverantör av marina miljölösningar, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval i ett pressmeddelande.

Alfa Laval PureNOx vattenreningssystem är utvecklat tillsammans med MAN Diesel & Turbo och kommer att integreras i deras lösning för rökgasrecirkulering (Exhaust Gas Recirculation/EGR) för att minska NOx-utsläppen från fartygens huvudmotorer. Alfa Lavals vattenreningssystem renar både det cirkulerande vattnet - och skyddar därmed EGR-systemet - och det överflödiga vatten som bildas vid förbränning, innan det släpps ut.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079