23948sdkhjf

Tunga exportorder till Ystadföretaget HydX

Företaget tar hem order till ett värde av 30 miljoner kronor
Hydraulikföretaget HydX AB sluter avtal med internationella aktörer inom gruvindustrin om order på totalt 30 miljoner kronor. HydX ska leverera avancerade hydrauliklösningar till gruvornas stora mineralkvarnar – ett av HydX många specialområden. HydX AB, med kontor i Ystad och Göteborg, levererar system, aggregat och komponenter inom hydraulik. Företagets produkter används bland annat till mobila maskiner, till utrustning inom tillverkningsindustrin och till applikationer på fartyg.

Eftertraktad teknik
Tekniken som nu levereras till gruvindustrin kallas för oljesmörjsystem och är ett av flera områden där HydX är en internationellt eftertraktad kunskapspartner.

– Oljesmörjsystem används till stora applikationer där traditionell hydraulik inte räcker till. HydX utvecklar bland annat teknik till de enorma hydrostatiska lager som några av världens största spegelteleskop vilar på. Gruvindustrin använder hydrostatiska lager till de kraftfulla kvarnar som krossar och finfördelar den nybrutna malmen, säger Patrik Broman är ansvarig för uppdragen i ett pressmeddelande.

– Det pågår stora och långsiktiga satsningar inom gruvindustrin, såväl globalt som i Sverige, och vår kompetens på området är eftertraktad, säger Patrik Broman. HydX som företag är knappt tre år gammalt och vi har redan tre internationella patent på lösningar för oljesmörjsystem. Vi får många förfrågningar och agerar ofta rådgivare åt de stora aktörerna inom gruvindustrin.

Expansion och framgång
HydX startades 2010 och har på kort tid etablerat sig som en respekterad partner inom hydraulikområdet. Sedan starten har HydX legat på topp 10 i Almis tillväxtliga i Skåne, alla kategorier. Företaget har inlett ett flertal avgörande samarbeten, knutit till sig betydande globala kunder och hunnit växa ur sina första lokaler. HydX är idag drygt 20 anställda och fortsätter expandera.

– Vi kan inte annat än vara nöjda, säger företagets VD Stefan Holmberg. HydX ska vara ett kunskapsföretag och redan från första dagen har vi rekryterat medarbetare med lång erfarenhet och värdefull nyckelkompetens. Att vi möter stor efterfrågan är ett erkännande för vår modell. Nu ska vi fortsätta växa med fortsatt lönsamhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078