23948sdkhjf

ABB stärker elhandeln i Mexico

HVDC-station ska stärka överföringskapaciteten mellan Texas och Mexiko och förbättra nättillförlitligheten. Leverans från ABB i Ludvika
ABB har tagit hem en order värd runt 36 miljoner dollar av Sharyland Utilities L.P. på leverans och installation av en omriktarstation för högspänd likström (HVDC-station) i Texas, USA. Leverans från ABB i Ludvika.

Den 150 megawatt (MW) starka HVDC back-to-back-stationen ska byggas i Mission, Texas, där en identisk station levererades av ABB 2007. De två stationerna ingår i projektet Railroad DC Tie Expansion och ska arbeta parallellt för att uppnå en överföringskapacitet på upp till 300 MW. Detta ska öka överföringskapaciteten mellan Texas och Mexiko och säkra elförsörjningen.

-Tillgänglighet och säker elförsörjning är en av nyckelfaktorerna för ekonomisk tillväxt och HVDC är en beprövad teknik för att uppnå effektiv och tillförlitlig kraftöverföring. Vi är glada att samarbeta med Sharyland Utilities igen för att bygga den här viktiga länken för att stärka överföringskapaciteten och tillförlitligheten i elnätet, säger Brice Koch, chef för ABB:s division Power Systems i ett pressmeddelande.

ABB ska konstruera, tillverka, leverera och installera omriktarstationen, inklusive högspänningsutrustning såsom krafttransformatorer och tyristorventiler. Allt levereras från ABB i Ludvika. Kylsystem kommer från ABB i Landskrona. Stationen ska enligt plan tas i drift 2014.

-ABB:s HVDC-lösning kommer att öka tillförseln av el i regionen och förbättra tillförlitligheten i elnätet. Att Sharyland Utilities ännu en gång väljer att arbeta med ABB är ett fint bevis på bra samarbeten, säger Per Eckemark, chef för ABB:s division Power Systems i Sverige.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109