23948sdkhjf

ABB satsar på Grönland

Ett av ABB:s pågående projekt är leveransen av en komplett kraft- och automationslösning för ett nytt vattenkraftverk på Grönland
Ett av ABB:s pågående projekt är leveransen av en komplett kraft- och automationslösning för ett nytt vattenkraftverk på Grönland, som ska förse landets tredje största samhälle med utsläppsfri el och minska landets beroende av dyr import av fossilt bränsle. Under senare år har Grönland dock satsat på att ersätta sina dieseldrivna kraftverk med vattenkraftverk och därmed börjat utnyttja den enorma energikälla som glaciärernas smältvatten utgör för att producera billigare el från vattenkraft och minska landets dieselimport såväl som klimatutsläpp.

Ersätta dieseldrivet kraftverk
De senaste av dessa projekt för förnybar energi är ett vattenkraftverk på 22,5 megawatt till staden Ilulissat på västkusten – Grönlands tredje största stad. Kraftverket ska ersätta ett befintligt dieseldrivet kraftverk och kommer att producera el till det lokala elnätet och fjärrvärmenätet i staden.

ABB utsågs som leverantör av den kompletta lösningen för elektrifiering och styrning av hela anläggningen av det Islandsbaserade ingenjörs- och entreprenadföretaget Ístak.


Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094