23948sdkhjf

Svåra tider för Green Cargo

Koncernen drabbas hårt av den rådande krisen och man förutspår en förlust på närmare 100 miljoner kronor för 2013
Green Cargo har det tufft i dessa tider, enligt Dalarnas Tidningar framkommer det uppgifter om en förlust på närmare 100 miljoner kronor för 2013. Förhandlingar med facket angående ett krisavtal avslutades utan resultat och nu hotas fler hundra jobb, enligt tidningen Seko. Krisen inom stålindustrin drabbar Green Cargo som förlorat 20 procent av sin volym på godstransporter under 2012.

- Många av våra kunder är i en svår konjunktur och det slår direkt mot oss. Vi har haft sjunkande volymer hela året. Det är stål, skog, massa och fordonsindustrin som minskar i första hand. Vi genomför en rad kostnadsminskningar nästa år och även en ambitiös nyförsäljning men det räcker inte. Krisavtalet var ett försök att minimera effekterna, men facket sade som sagt var nej. Hur facket kan gå ut med att vi riskerar 100 miljoner i förlust vet jag inte, säger Mats Hollander, kommunikationsdirektör vid Green Cargo i artikeln.

Företaget vill dock varken bekräfta eller dementera om varsel kommer bli aktuellt.

- Företaget har möte på onsdag och då tas beslut om vilka åtgärder som ska vidtas. Men för Norrbottens del ser det ljust ut med ökade transporter på järnväg, plus att gruvan i Pajala öppnar nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.081