23948sdkhjf

Saab tecknar för 90 miljoner kronor

Saab tryggar Braathens Regionals komponentförsörjning i ytterligare fem år
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat en femårsförlängning av ett kontrakt med Braathens Regional om komponenetförsörjning för Saab 2000. Ordervärdet uppgår till 90 miljoner kronor. Kontraktet omfattar komponentreparationer och underhållsservice av Saab 2000-flygplan inom ramen för ett pågående program där kunden får utbytesenheter som ersätter de komponenter de skickar in för reparation eller översyn.

Golden Air, som byter namn till Braathens Regional den 1 januari 2013, är ett regionalbolag med stationering på Trollhättan-Vänersborgs flygplats. Bolaget ingår i Braathens Aviation som även äger Malmö Aviation och Sverigeflyg. Braathens Regional har sedan tidigare ett kontrakt med Saab om komponetsförsörjning som man nu väljer att förlänga i fem år.

- Saab 2000 erbjuder regionala flygbolag en tillförlitlig prestanda, komfort och service kombinerat med låga driftskostnader. Förlängningen av kontraktet visar på Saabs förmåga att tillhandahålla supportlösningar för att ytterligare öka tillgängligheten och sänka kostnaderna vilket bidrar till operatörers konkurrenskraft. Braathens Regional är en viktig kund för Saab och vi ser fram emot ett fortsatt långsiktigt samarbete, säger divisionschef Torsten Öhman, affärsområde Support and Services på Saab i ett pressmeddelande.

Braathens Regional är med sina elva stycken Saab 2000-flygplan och fem ATR72-500 Saabs största 2000-operatör.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078