23948sdkhjf

GGP i Tranås varslar

Företaget som ligger bakom märket Stiga i Tranås där man tillverkar gräsklippare bland annat varslar 175 om uppsägning
GGP i Tranås som har bland annat märket Stiga varslar 175 personer om uppsägning, skriver P4 Jönköping. Företaget har fabriker både i Italien och i Sverige som i nuläget går på halvfart vilket innebär att man nu vill satsa på en fabrik och det blir fabriken i Italien.

- Jag är mycket ledsen över att behöva lämna beskedet till våra kompetenta och lojala medarbetare och till Tranås. Det är tråkigt att vi måste minska antalet anställda så kraftigt, men vår kostnadsbas är alldeles för hög och det finns en överkapacitet i koncernen. GGP-koncernen har två fabriker, en i Tranås (Sverige) och en i Campigo (Italien) med liknande teknisk kompetens när det gäller produktion av gräsklippare/åkgräsklippare, och de två fabrikerna utnyttjas för närvarande bara till hälften.
Detta tvingar koncernen till någon form av rationalisering och vi överväger därför att flytta över tillverkningen av åkgräsklippare till vår anläggning i Campigo (Italien) för att minska de fasta kostnaderna. På så sätt säkerställer vi att koncernens konkurrenskraft, något som är avgörande för framtiden, säger Georg Metz, vd för GGP Group i ett pressmeddelande.

Förhandlingar med facket inleddes under dagen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125