23948sdkhjf

Ny processledare för Triple Steelix

Jernkontoret har utsett Allan Salåker till ny processledare för innovationssystemet Triple Steelix i Bergslagen. Han efterträder Maria Engholm som framgångsrikt drivit och utvecklat Triple Steelix, och därmed även tillverkningsindustrin i regionen under sju år.
Maria Engholms entusiastiska arbete har lett fram till att Triple Steelix idag driver ett 20-tal forsknings- och utvecklingsprojekt som bidrar till produkt- och processutveckling bland små och medelstora företag inom "stål och verkstad", med tillhörande tjänstesektor, i Bergslagen.

Under Triple Steelix återstående två verksamhetsår ska Allan Salåker koncentrera sig på att fortsätta implementera och vidareutveckla de metoder och synsätt som etablerats under Marias ledning. Den erfarenhet som Allan har med sig sedan tidigare när det gäller produktutveckling/affärsutveckling är en styrka som passar bra in i Triple Steelix verksamhet.

Peter Samuelsson, ordförande i Triple Steelix styrelse anser att det fortsatta arbetet i Triple Steelix nu går in i en ny fas som innebär att ”vi tar vara på den stora erfarenhet som finns i innovationssystemet för att arbeta fram en stark plan för bra fortsättning efter 2014, då delar av finansieringen förändras.”

Allan Salåker har tidigare arbetat som Vd på Creator Teknisk Utveckling AB, som han lämnade för att starta Allan Salåker Consulting AB. Men from 1 januari 2013 blir alltså Allan processledare för Triple Steelix skriver Triple Steelix i ett pressmeddelande.

Allan ser i sin roll en stor utmaning, och har som ambition att fortsätta det lyckosamma arbetet i
Triple Steelix och se till att innovationssystemet bli ännu mer känt i Sverige och världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095