23948sdkhjf

Ernströmgruppen förvärvar Krugekoncernen

Göteborgsbaserade handel- och industrikoncernen Ernströmgruppen AB förvärvar samtliga aktier i norska Krugekoncernen
Krugebolagen återfinns i Norge och Sverige och är specialister inom rörupphängningsteknik och fästelement för tekniska installationer. Kruge har framgångsrikt etablerat en ledande roll inom sin nisch och anses marknadsledande i Norge, där man varit verksam i närmare 30 år. Koncernen har en årsomsättning om ca 90 MSEK.

- Som långsiktig industriell ägare av nordiska bolag, söker vi hela tiden nya företag vars ägare vill se sina livsverk leva vidare i privat ägo. Vår ambition är att utveckla bolag – inte att utvecklas genom att sälja våra bolag, säger Ernströmgruppen AB:s VD Pontus Cornelius i ett pressmeddelande.

Nära kundkontakt i fokus
Framgångsreceptet har varit att låta bolagen verka under kompetenta lokala ledningar som med stor frihet och närhet till sina kunder har förmågan att snabbt anpassa sig till kundens olika behov och önskemål. Ett huvudkrav när vi förvärvar företag är att det skall vara ett rejält bolag med duktig personal och rejäla ägare som förstår och uppskattar vårt sätt att vidareutveckla livsverken. Detta fann vi hos Krugebolagen och dess norska ägare, Calle Kaas, avslutar Pontus Cornelius.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078