23948sdkhjf

Drillcon får utökat borrningskontrakt hos LKAB

Drillcon, listat på First North Premier, har via sitt svenska dotterbolag Drillcon Core AB, erhållit ett stort kontrakt för kärnborrning under jord i Malmberget av LKAB.
Drillcon har tagit hem order med LKAB. Kontraktet som är tvåårigt, med option för ett tredje år, börjar i januari 2013 och omfattar ca 20 000 till 30 000 borrmeter årligen. Tre borrmaskiner kommer att vara sysselsatta sju dagar i veckan. Kontraktsvärdet beräknas till mellan 15 och 18 Mkr årligen.

– Det är glädjande att Drillcon åter får förtroendet att utföra kärnborrning under jord i Malmberget åt LKAB. Det nya avtalet innebär en kraftig volymökning jämfört med 2012 då vi har haft en maskin i drift. Så sent som förra veckan fick vi också order på borrning ovan jord i Malmberget. Jag tolkar dessa order som ett bevis på vår tekniska kompetens och samarbetsförmåga. Det känns extra bra med dessa avtal då branschen har präglats av lite för mycket negativa nyheter på den senaste tiden, säger Mikael Berglund VD på Drillcon AB i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096