23948sdkhjf

ABB tar hem avtal i Kina värd 660 miljoner kronor

Koncernen tar hem avtal med kinesiskt kraftbolag
ABB har vunnit en order värd mer än 100 miljoner dollar på leverans av UHVDC transformatorer och komponenter till UHVDC-länken Hami-Zhengzhou i Kina. Leverans från ABB i Ludvika.

Länken på 800 kilovolt (kV) DC kommer att bli kraftbolagets State Grid Corporation of China nyaste och kraftfullaste överföringssystem när den tas i drift 2014. Projektet ska bidra till att ta tillvara de rika kol- och vindkraftsreserverna i västra Kina och leverera välbehövd elektricitet till de centrala delarna av regionen.

Fortsatt utveckling på den kinesiska marknaden
- Vi är mycket glada över att våra enheter levererar till detta viktiga projekt. Det befäster ytterligare den redan starka position som ABB har i Kina inom transformator- och UHVDC-området, säger Carl-Johan Linér, chef för division Power Products i Sverige i ett pressmeddelande.


- ABB har starka meriter såväl som en väl etablerad verksamhet i Kina, inklusive konstruktion, tillverkning, forskning och utveckling, och vi är glada att vi kan fortsätta att stödja den pågående utvecklingen av landets kraftinfrastruktur. Vi har expertisen och kapaciteten att tillverka dessa kraftfulla transformatorer och kritiska komponenter, säger Bernhard Jucker, chef för ABB:s division Power Products.
Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11