23948sdkhjf

Infranord säkrar järnvägstrafiken på Öresundsbron

Infranord har fått förnyat förtroende av Øresundsbro Konsortiet och kommer de närmaste fyra åren att ansvara för drift och underhåll på Öresundsbron
Det nya kontraktet undertecknades i fredags 23 november och börjar gälla den 1 april 2013 med möjlighet till förlängning i ytterligare fyra år. Kontraktsumman för de åtta åren totalt är knappt 90 miljoner kronor.

– Infranord har vunnit upphandlingen för att de har levererat ett bra och genomarbetat anbud, med förståelse för våra behov. Avtalet innebär ett tätt samarbete mellan Infranord och Øresundsbron, där Infranord tar ett helhetsansvar för vår järnvägsinfrastruktur och blir den drivande kraften i utvecklingen av ett effektivt underhållsarbete som säkrar fortsatt hög tillgänglighet och säkerhetsnivå, säger Caroline Ullman-Hammar, VD för Øresundsbro Konsortiet i ett pressmeddelande.

– Det här är verkligen jättekul, säger Ulf Andersson, chef för Infranords Region Syd. Kontraktet är oerhört viktigt för hela Öresundsregionen, och betraktas som något av ett prestigeprojekt. Jag är väldigt stolt över det förnyade förtroendet från kunden.

”Öresundskompetens”
Kontraktet gäller för fyra år, med möjlighet till fyra års förlängning. Infranords anbud var inte lägst, istället avgjorde de mjuka parametrarna ”Ledning & Planering”, ”Utförande” och ”Utveckling” till Infranords fördel, något som glädjer Ulf Andersson.

– Att vi inte vinner på lägsta pris visar att vi har det bästa erbjudandet totalt sett, och att vi har värderat vår kompetens och vårt sätt att lösa uppdraget på rätt sätt. När vi i Region Syd pratar om ”Öresundskompetens” är det precis det här vi menar – en förståelse för de unika villkor som präglar marknaden runt bron.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078