23948sdkhjf

En fjärdedel planerar att minska på personalstyrkan

Enligt konjunkturindex för Västra Götaland framgår det att en fjärdedel av de tillfrågade planerar att minska på personalstyrkan, samtidigt har man tilltro till att konjunkturen kommer att vända under det kommande halvåret
En fjärdedel av företagen i Västra Götaland medger att de planerar att minska personalstyrkan den kommande tiden, samtidigt finns det en framtidstro bland det västsvenska näringslivet att konjunkturen kommer att stanna upp under det kommande halvåret, skriver Ttela.

– Skuldkrisen i Europa har nu på allvar spillt över till det svenska näringlivet. Minskad exportefterfrågan riskerar att drabba den västsvenska industrin särskilt hårt. Så länge den akuta krisen i euroområdet kvarstår råder det stor osäkerhet om den fortsatta konjunkturutvecklingen, säger regionutvecklingsdirektör Bertil Törsäter i artikeln.

Trots att varslen duggar tätt är regionen inte inne i en lågkonjunktur än och mycket tyder på att det kommer bromsas upp till våren. Antalet sysselsatta har ökat det senaste året. Dock har 30 procent av företagen valt att varsla och 21 procent att anställa. Närmare 12 procent räknar med att nyanställa och drygt var fjärde räknar med att tvingas säga upp personal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078