23948sdkhjf

Volvo ökar produktionen

Volvo Car Corporation ökar nu produktionen av nya Volvo V60 Plug-in Hybrid.
Volvo Car Corporation ökar produktionen av världens första laddhybrid med dieselmotor. Efter de första 1000 bilarna av årsmodell 2013 höjs produktionstakten till 4000 - 6000 bilar från och med årsmodell 2014. Tack vare en framgångsrik omstrukturering av Torslandafabriken monteras nu världens första laddhybrid med dieselmotor på samma produktionslinje som företagets övriga modeller.

Det är ett fantastiskt resultat då den sofistikerade laddhybridtekniken omfattar nämligen två kompletta motorer och ett kraftfullt batteri som ger en räckvidd på upp till 50 kilometer med ren eldrift.

- Vi är först i branschen med att integrera en laddhybrid i ett befintligt produktionsflöde tillsammans med andra bilmodeller, Att bilen produceras i det vanliga produktionsflödet ger den som köper en laddhybrid möjlighet att välja i princip alla tillval som finns för V60 i standardutförande, säger Peter Mertens, Volvo Personvagnars forsknings- och utvecklingschef i ett pressmeddelande.


Ökad efterfrågan
Volvo V60 Plug-in Hybrid är resultatet av ett nära samarbete mellan Volvo Personvagnar och elföretaget Vattenfall. De båda företagen har tillsammans finansierat utvecklingen.

- V60 Plug-in Hybrid är en unik bil, ett historiskt steg inte bara för Volvo Personvagnar utan för hela bilindustrin. Första årets 1 000 bilar såldes slut redan innan bilen kom ut i utställningshallarna och orderböckerna för nästa år börjar redan bli fulltecknade, säger Peter Mertens avslutningsvis.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094