23948sdkhjf

Ruukkis stålstommar till Bauhaus och Ikano

Ruukki har slutit avtal med Nimag Projekt Ab och Peab om utformning, tillverkning och installation av stålstommar och bärande takkonstruktioner för ett Bauhaus-varuhus i Stockholmstrakten respektive ett köpcenter som Ikano bygger i Uddevalla.
Enligt avtalet med Nimag Projekt Ab utformar och levererar Ruukki Sverige AB stålstomme, bärande takkonstruktioner samt fasadpaneler inklusive montering till ett nytt Bauhaus-varuhus som byggs i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. I avtalet med Peab Sverige AB ska Ruukki utforma och leverera stålstomme och färdigmonterade bärande takkonstruktioner till ett köpcenter på 25 000 m2 som Ikano bygger i Uddevalla. I köpcentret kommer bl.a. att finnas ett Ikeavaruhus.

Affärerna stärker i enlighet med vår strategi vår ställning inom affärs- och logistikbyggnation i Sverige. Vi kan visa upp flera lyckade exempel från de senaste åren på affärsbyggnader i ett plan, där vi kan erbjuda våra kunder energieffektiva skal- och stombyggnadslösningar. Vi är också starka inom logistikbyggande – under året har vi till exempel varit med och byggt Posten Sveriges nya sorteringscentral i Hallsberg, säger Sami Eronen, direktör för affärsområdet byggnadsprojekt i ett pressmeddelande.

Konstruktionerna för Uddevalla tillverkas vid Konecranes fabrik i Gargždai i Lettland. Konstruktionerna för Stockholmsprojektet tillverkas i samarbete mellan fabrikerna i lettiska Gargždai och finska Seinäjoki. Leveranserna och installationerna för Ikano-byggnaden görs fram till årsskiftet och till Bauhaus-varuhuset fram till slutet av juni 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.832