23948sdkhjf

ABB flyttar tillverkning

Koncernen flyttar tillverkningen i Ludvika till Polen, ungefär 20 tjänster är osäkra i dagsläget
ABB i Ludvika flyttar en del av tillverkningen till Polen, skriver Dalarnas Tidningar.

– De vill flytta lindningen av kärnorna, som sätts i transformatorerna, till Polen, säger Kalle Johansson, ordförande i Metallklubben i artikeln.

Inga ordrar
I nuläget har inte enheten några inneliggande ordrar efter januari 2013 enligt Göran Toshage, enhetschef.

– Vi har påbörjat en översyn av mättransformatorenheten som kan innebära ett behov att minska personalstyrkan med runt 20 personer och vi avser att lösa detta utan varsel. Målet är att lösa eventuell övertalighet genom omflyttningar internt inom ABB i Ludvika, minskat utnyttjande av konsulter samt naturlig avgång.ABB i Ludvika flyttar tillverkning till Polen, säger presschef Christine Gunnarsson på ABB.

Sänkt lönsamhet och ökad konkurrens leder till flytt
– Prispress och minskade volymer har gjort att lönsamheten för mättransformatorer sjunkit de senaste åren. Även marknaden för produkter med högre tekniska krav som motiverat ett högre pris har minskat. För att möta konkurrensen från lågpriskonkurrenter flyttar vi viss tillverkning av kärnor till systerfabriken i Przasnysz i Polen. Såväl anpassningen som det ökade samarbetet är nödvändigt för att återfå lönsamheten. Genom att agera snabbt på omvärldsförändringar kan vi fortsätta stå starka och behålla vår marknadsledande position, säger Christine Gunnarsson i artikeln.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.112