23948sdkhjf

Lyckad mässa med positiva tongångar

Fredag var sista dagen på årets Elmiamässa och även om det råder storm på marknaden och orosmolnen samlas tätt, upplevde Metal Supply en betydligt ljusare stämning inne på Elmia Subcontractor 2012
Fredag var sista dagen för årets Elmia Subcontractor, en mässa som, trots orosmolnen utanför, upplevdes som luftig och positiv. Vi på Metal Supply var på plats från tisdag till torsdag och passade på att gå runt och träffa er, våra medlemmar och läsare.

Intressanta möten gav hopp om framtiden
Många av er målade upp en annan bild än den vi ser i media idag, visst är det motigt men orderflödet är stabilt, vissa företag märker inte av den dalande konjunkturen, andra har nischat sig på andra marknader och områden som driver deras verksamhet framåt. Visst talar man om en försiktighet inom branschen, snabbare beslut och kortare ledtider nämns som ett av de tydligaste effekterna av det europeiska läget. Samtidigt finns en tillförsikt och en positiv ton, industrin fortsätter att utvecklas.

Industrin måste fortsätta framåt, och det innebär att företagen får tänka om och skapa nya samarbetspartners med de som tidigare var konkurrenter och därigenom ta nya marknader och säkra tillväxten. Under en intervju med bland andra FKG:s VD Fredrik Sidahl, under onsdagen på Elmia, lyftes vikten av att satsa utanför Europa där det fortfarande finns marknadsandelar att ta och ett behov efter det som svensk industri har att erbjuda.

Sammanfattningsvis vill vi på Metal supply tacka er alla som tog er tid för en kort pratstund med oss, vi behöver er för att kunna lyfta fram den positiva bild som vi upplevde på årets Elmiamässa- fortsätt skicka in era nyheter till oss så att vi kan ge en mer varierad bild av den svenska industrin.

Vi ses nästa år!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078