23948sdkhjf

Fram för svensk robotik

Robotics Innovation Challenge ska öppna ögonen för svensk robotik ute i världen
Siktet är inställt på att etablera eventet Robotics Innovation Challenge som ett av världens främsta event kring robotinnovationer. Internationellt erkända förläsare, visning av nya robotlösningar samt stora möjligheter att träffa intressanta affärskontakter ska locka besökare till Sveriges främsta robotkonferens.

-Sverige rankas som ett av världens ledande innovationsländer. Den 25 april 2013 går eventet Robotics Innovation Challenge av stapeln i Eskilstuna, med fokus på hur vi kan växla upp och genomföra framgångsrik kommersialisering av nya robotidéer inom industri, tunga fordon, servicerobotik samt hälso- och sjukvårdssektorn, berättar Michael Rydell från Robotdalen i ett pressmeddelande.

Innovationskraft och framåtanda
Robotdalen är Sveriges främsta robotkluster och uppvisar imponerande resultat genom sina insatser för att få fram nya produkter och nya företag. Satsningar på förbättrade förutsättningar som ger fler investeringar i svensk tillverkningsindustri, ökad livskvalitet och självständighet genom fler tekniklösningar inom vård- och hälsosektorn samt förbättrad arbets- och livsmiljö genom autonoma fordon och servicerobotar, står i fokus för Robotdalen. Det finns en enorm innovationskraft och potential för fortsatta satsningar på nya, flexibla lösningar, vilket eventet Robotics Innovation Challenge, tar fasta på, när årets succé upprepas nästa vår.

- Genom att sätta Robotics Innovation Challenge på den internationella kartan bidrar vi till att sprida bilden av Sverige som ett av världens mest innovativa land och skapar dessutom goda förutsättningar för svenska företag och entreprenörer att knyta värdefulla internationella affärskontakter, berättar Lennart Karlsson, internationaliseringsansvarig i Robotdalen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.237