23948sdkhjf

Fortsatt god utveckling för Assa Abloy

Låskoncernen redovisar ett positivt resultat för tredje kvartalet med en växande omsättning
Under kvartalet fortsatte den goda utvecklingen av såväl omsättning som resultat, som steg med 6% respektive 10%. I synnerhet deras satsning på närvaro i den nya världen ger full utdelning med stark tillväxt i Asien, Afrika och Sydamerika, samtidigt som de etablerade marknaderna har en svag utveckling.

Tufft i Europa
Trots den svaga utvecklingen på de mogna marknaderna har ASSA ABLOY fortsatt framgång på den amerikanska marknaden, med 3% organisk tillväxt i såväl Americas som Global Technologies. I Europa är läget tufft, med fortsatt försvagning. Trots detta lyckades EMEA prestera 1% organisk tillväxt samtidigt som Entrance Systems backade med 2%.

Investeringarna i marknadsnärvaro och forskning och utveckling fortsatte i kvartalet med oförminskad styrka. Försäljningen av nya produkter uppgår nu till hela 24%. Under kvartalet lanserades bland annat Seos, världens första kommersiella ekosystem för att skapa och hantera digitala nycklar. Seos förstärker ytterligare ASSA ABLOYs ledande position inom passerkontroll och logisk access, två viktiga tillväxtområden i framtiden. Den fina resultatförbättringen på 10% uppnåddes främst genom effektivitets- och strukturåtgärder, samt minskade kostnader för råmaterial. Glädjande var också att de nyförvärvade bolagen fortsatte ha en mycket god utveckling.

- Mycket pekar på att världskonjunkturen kommer vara fortsatt svag under överskådlig tid. Det är därför av yttersta vikt att ASSA ABLOY fortsätter att utveckla närvaron på de nya marknaderna, som förväntas fortsätta växa, samt att investeringarna i nya produkter och marknadsnärvaro bibehålls., säger Johan Molin, VD och koncernchef i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ny rapport: Framtidens mineralbehov kan täckas med ny teknik
De får leta metaller i Bottenviken: "Potentiell skattkista"
Han tilldelas Swerims pris i forskningsstationens minne
Metallnätet – en räddare i nöden vid brand
Stålföretag och studenter i digitaliseringssamarbete
Gretas miljongåva i kampen mot järnmalmsgruva
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.161