23948sdkhjf

Ankarsrum nyanställer

Under den svenska varselvågen och de dystra konjunkturprognoserna sticker Ankarsrum Industrier ut.
- Vi tror på ett väldigt bra år nästa år och räknar med nyanställningar, säger Thomas Håkansson vd på Ankarsrum Motors och Ankarsrum Assistent till VästerviksTidningen.

Thomas Håkansson tror på en stor produktionsökning och ökad omsättning under det kommande år. Företaget har stora förhoppningar på den nyutvecklade DC-motorn som börjar produceras efter nyår. Den kommer att tillverkas i mindre volymer jämfört med universalmotorerna.

- Det går också bra för universalmotorerna, där vi ser en stigande efterfrågan från en viktig kund i USA, säger Thomas Håkansson till tidningen.

Dessa motorer tillverkas i stora volymer med få kunder. Cirka 90 procent går på export.

Nyanställningar
Nyanställningsbehovet nästa år kommer att ligga på upp till åtta personer. Även på tjänstemannasidan blir det nyanställningar på fyra till fem personer beroende på satsningen på produktutveckling.

Die Casting AB
På Ankarsrum Die Casting AB, som gjuter aluminiumprodukter, ser marknaden också ut att hålla i sig. Här jobbar 60 personer och de har en omsättningen på cirka 70 miljoner kronor.

- Vi tillverkar upp mot 40 000 detaljer i veckan till den tyska bilindustrin. Några är oerhört komplicerade att tillverka och vi är glada för att ha stort förtroende hos våra kunder, säger vd Håkan Sundell till VästerviksTidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079