23948sdkhjf

Prevas och Quintiq inleder samarbete

Prevas har tecknat ett partneravtal med Quintiq. Samarbetet ger Prevas kunder i Skandinavien tillgång till en av marknadens mest avancerade planerings- och schemaläggningstjänster (APS).
Quintiq är ett internationellt ledande företag som med sin APS-programvara ger företag möjlighet att visualisera och optimera sina driftsprocesser och därmed uppnå högsta möjliga effektivitet och värde i företaget. Partnerskapet med Prevas bygger vidare på företagets framgångar och ger båda företagen möjlighet att erbjuda avancerade planerings- och schemaläggningslösningar för metall- och tillverkningsmarknaderna i Skandinavien.

- Marknaden för avancerade planerings- och schemaläggningslösningar har exploderat i takt med att fler och fler företag fokuserar på effektivitetsförbättringar som ska hjälpa dem att lyckas på den konkurrensutsatta globala marknaden, säger Christer Ramebäck, Business Area Manager Industrial Systems på Prevas i ett pressmeddelande.

- Prevas är redan ledande inom MES-lösningar (Manufacturing Execution Systems), EMI-lösningar (Enterprise Manufacturing Intelligence) och automation. Vi har varit på jakt efter innovativa lösningar som kan hjälpa våra kunder att förbättra sina komplicerade processer inom produktion och distributionskedjan. Partnerskapet med Quintiq kommer att ge våra kunder möjlighet att förbättra sin kapacitet inte bara i produktionen utan även i deras flödesprocesser. När kunden får tillgång till en innovativ teknisk lösning som kan lösa alla deras planerings- och schemaläggnings-problem kommer de att kunna nå sina mål ännu snabbare än förr, tillägger Ramebäck.

Satsar på skandinaviska marknaden
- Samarbetsavtalet understryker vår vilja att investera på den skandinaviska marknaden. Prevas har visat att de är väl insatta i planeringens och schemaläggningens komplexa villkor. Prevas vet att många företag tvingas kompromissa när de ska implementera en APS-lösning och inser därför värdet av Quintiqs hundraprocentiga kundengagemang, säger Francois Eijgelshoven, Director Metals and Manufacturing på Quintiq.

- Till Prevas fördelar hör ett omfattande nätverk av lokalkontor, ingående branschkunskaper, expertkunskaper inom APS och kunder som Outokumpu, Volvo CE, Saab Aerosystems och Astra, medan Quintiq kan bidra med en av marknadens mest avancerade APS-lösningar. Med en gemensam leveransmodell kan vi erbjuda en av de mest omfattande lösningarna för våra kunders internationella verksamheter, och lösningen kan dessutom kompletteras med lokala implementeringar som stämmer bättre överens med lokala språk- och regelkrav, tillägger Eijgelshoven.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094