23948sdkhjf

Ståljättens anläggning i Halmstad – nu koldioxidneutral

Tata Steels verksamhet i Halmstad är nu koldioxidneutral.

Det är den andra Tata Steel-anläggningen som nu arbetar helt koldioxidneutralt i scope 1 och 2, vilket innebär att utsläppen som är direkt kopplade till produktionen är koldioxidneutrala. Det framgår av ett pressmeddelande.

Halmstad Steel Service Center använder stål från nederländska IJmuiden för att leverera produkter till bland annat bilindustrin.

Tata Steels gemensamma ambition är att arbeta helt koldioxidneutralt till 2045. 

Michael Andersson, platschef på Halmstad Steel Service Center, berättar hur de uppnått koldioxidneutralitet på anläggningen.

– Vårt team har uppnått detta på två sätt: genom att ta bort sina direkta utsläpp på plats samt genom att välja 100 procent gröna energileverantörer. Jag är oerhört stolt över att vårt mycket motiverade team har arbetat konsekvent mot detta fantastiska resultat.

Man har bland annat använt spillvärme, införskaffat elektriska gaffeltruckar och installerat LED-belysning överallt. För att helt slippa använda naturgas ersatte teamet i Halmstad även en befintlig avfuktare med elektrisk dito under förra året. Naturgasanslutningen stängdes i december.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078