23948sdkhjf

30 miljoner till hållbarhetsutveckling för metallkomponenter

Nu har KK-stiftelsen beviljat 30 miljoner kronor till Tekniska Högskolan vid Jönköping University till utbildning med fokus på yrkesverksamma inom hållbarhet vid tillverkning av metallkomponenter.

Circumet. Så heter projektet som leds av JTH i samverkan med Chalmers tekniska högskola, Högskolan Väst samt RISE och flera företag och organisationer.

Av de 90 miljonerna KK-stiftelsen avsatt för kompetensutveckling för näringslivets klimatomställning, går en tredjedel, 30 miljoner, till Circumet. 

I ett pressmeddelande från Jönköping University skriver man att kurser om 80-90 poäng om hållbar och cirkulär utveckling vid tillverkning av metalliska komponenter ska tas fram. Kurserna ska vara skräddarsydda för yrkesverksamma inom branschen och ska bygga på erfarenheter från universitets tidigare projekt inom livslångt lärande, Gjuterimagistern och Weblearn.

KK-stiftelsen anser att det är ett mycket viktigt område för klimatomställningen och att kurserna fyller ett stort kompetensbehov, speciellt då metallkomponenttillverkning är en exporttung sektor som bidrar till stora koldioxidutsläpp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11