23948sdkhjf

Här får nya lokalen 1 800 kvadratmeter aluminiumplåttak

Fridhems förskola i Kungälv ska få helt nya lokaler och Wosab Plåt AB är därför i full gång med bandtäckningen som kräver 1800 kvadratmeter aluminiumplåt.

Kalle Olsson, som är en av tre delägare i Wosab Plåt AB, berättar om projektet.

– Det var en öppen förfrågan där vem som helst fick skicka in ett anbud. Jag har kontakt med byggherren Brixly sedan tidigare och via dem fick jag tips om att räkna på detta projekt. Detta var i november 2022 och då kontaktade vi Bevego om offert på materialet. Sedan drog vi i gång arbetet här i december så det var snabba puckar. Oftast har vi varit fyra plåtslagare på bygget, längderna är nio meter långa och då är det skönt att kunna jobba två och två.

Andreas Larsson är försäljningschef inom byggplåt i väst på Bevego. Han berättar att aluminiumplåten är 0,8 mm tjock och tålig.

– Det var just aluminiumplåt som var föreskrivet i projektet så när Kalle på WOSAB tog kontakt med oss föreslog vi just denna plåt, och Brixly hade inga invändningar kring det.

På ett stort bandtäckt plåttak är färgens plåt viktig, där all plåt måste ha samma nyans för att skapa en optimal helhetsbild. I detta fall mörk silver, skriver Bevego.

Trots att man har samma tillvägagångssätt när plåten ska beläggas, så kan färgen ändå skilja sig något. För att undvika färgskiftningar ser man till att ta allt material från samma coil.

– När Kalle kommer och ska lägga en beställning till ett tak på 1800 kvadrat är det värdefullt att vi har vårt eget Steel Center i Landvetter. Där har vi full kontroll över processen och kan säkerställa att allt material vi levererar till Fridhems förskola är taget från samma coil. I detta projekt var det på håret att en stor rulle skulle räcka, men det gjorde det, berättar Andreas.

Projektet påbörjades i december 2021 och förväntas stå färdigt till sommaren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Hydro tillverkar första byggsystemet av 100 procent återvunnet aluminium
Priset på batterimetaller sjunker
Tävlingen ska få unga intresserade av plåtslageri
RobotCenter Laxå levererar till Frankrike
Underskott på zinkmarknaden
SSAB och Stålgross för fossilfri framtid
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.156