23948sdkhjf

Rio Tinto ska leverera lågkolhaltigt aluminium till BMW

Rio Tinto har ingått ett partneravtal med biltillverkaren BMW om att börja leverera lågkolhaltigt primäraluminium från aluminiumsmältverk i Kanada som drivs med vattenkraftsburen el.

Aluminiumprodukterna kommer att transporteras till BMW:s anläggning i Spartanburg, South Carolina, som tillverkar fordonskomponenter. Leveranserna planeras att starta 2024.

Företagen ska även implementera Rio Tintos hållbarhetsprogram för blockkedjeverifiering för aluminium, kallat Start. 2021 lanserades programmet som syftar till att tillhandahålla spårbarhet i försörjningskedjan med information om ursprung samt miljö-, sociala och styrningsstandarder (ESG) till kunder och konsumenter, skriver industrinyheter.

– Detta spännande partnerskap mellan BMW och Rio Tinto är ett bevis på att Kanada är väl positionerat för att ta vara på de ekonomiska fördelarna med en ren ekonomi. Jag är stolt över att se att kanadensiskt aluminium med låga koldioxidutsläpp används i BMW:s fordon, säger Kanadas innovation- och industriminister, François-Philippe Champagne

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tioårsjubileum för Metalliska materials programkonferens
Ståljätten vill bygga SMR med Fortum: "Enda alternativet"
Koppartjuvar utrustade sig med yxa och kniv – flydde på cykel
Metallbörsen i veckan
Svensk stålproduktion minskade i februari
Efter ökat antal konkurser – Arbetsförmedlingen kan få 50 extra miljoner
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.188