23948sdkhjf

Ruukki och CapMan bildar nytt bolag

Ruukki och CapMan bildar Fortaco, som blir Europas ledande tillverkare inom verkstadsindustrin – Ruukki fokuserar på byggverksamhet och specialstål
Rautaruukki Oyj (Ruukki) och de fonder som förvaltas av CapMan (CapMan) har avtalat om sammanslagning av ett antal enheter i Komas och Ruukki Engineering till ett nytt bolag. Bolaget ska heta Fortaco och blir den största branschaktören i Europa.

Vid bolagsbildningen får Ruukki 19,0 procent av aktierna, ca 25 miljoner euro i kontanter samt till bolagets kapital bundna värdepapper till ett värde av ca 81 miljoner euro – sammanlagt ca 114 miljoner euro, vilket motsvarar värdet på den affärsrörelse som Ruukki överlåter till bolaget. Avtalet förutsätter konkurrensmyndigheternas godkännande och beräknas kunna verkställas senast i början av december 2012. Avtalet har ingen effekt på Ruukkis ekonomiska rapportering förrän omstruktureringen är klar.

-Av underleverantörerna i verkstadsindustrin förväntas starkare kostnadskonkurrenskraft i komponentleveranser liksom specialiserad know-how. Efter sammanslagningen har vi effektivare enheter för komponenttillverkning nära kundmarknaderna. Att det nya bolaget når framgång är mycket viktigt för Ruukki, både med hänsyn till utvecklingen av stålvolymerna och till förväntningarna på avkastningen på sysselsatt kapital, säger Rautaruukki Oyj:s verkställande direktör Sakari Tamminen i ett pressmeddelande.

Fortacos pro forma-omsättning beräknas uppgå till ca 270 miljoner euro år 2012 och bolaget sysselsätter ca 2 600 personer. Bolaget bildas av enheter i Ruukki och Komas som är kompatibla och kompletterar varandra.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063