23948sdkhjf

LKAB Wassara inviger nya lokaler

LKAB:s VD och koncernchef Lars-Erik Aaro tillsammans med LKAB:s koncernledning och LKAB Wassaras personal invigde de nya produktionslokalerna den 11 oktober
Total kom 120 personer för att vara med om den historiska händelsen. LKAB Wassaras VD Peter Schmid började med att hälsa alla välkomna och berätta hur stolt han är över att få inviga de nya lokalerna.


– Nu har vi ändamålsenliga lokaler och nya maskiner så att vi kan säkerställa kapacitet, kvalitet och en resurssnål produktion. Vi har även en rad andra positiva förändringar i företaget. Det inkluderar sju nya distributörer runtom i världen och en ny grafisk profil som syns i det nya marknadsföringsmaterialet vi nu tar fram, säger Peter Schmid i ett pressmeddelande.

Sänkta produktionskostnader
– Vi tror starkt på Wassaras unika vattendrivna borrteknik. Wassara-hammaren har borrat över 17 miljoner meter spränghål i Kiruna och Malmberget och sänkt LKAB:s produktionskostnader dramatiskt, något som var direkt avgörande för företagets överlevnad på 90-talet. Vi kommer även att öppna ett Borrtekniskt Center i Malmberget för att kunna driva forskning och utveckling, tillsammans med LKAB, i ett högre tempo än idag, säger Lars-Eric Aaro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093