23948sdkhjf

Lindab breddar erbjudandet gällande koldixidreducerat stål

Lindab meddelade nyligen att de kommer erbjuda koldioxidreducerat stål på den svenska marknaden. Nu breddas erbjudandet ytterligare när dotterbolaget Ekovent inleder tillverkning av ytterväggsgaller och takhuvar med samma typ av stål.

Ekovent kommer, precis som Lindab, att använda sig av koldioxidreducerat stål som består av 75 procent återvunnet material och tillverkat av 100 procent förnybar energi. Det kommer innebära att stålet har cirka 70 procent lägre klimatpåverkan än traditionellt stål, skriver Lindab i ett pressmeddelande.

– Vår takhuvsserie e-Line är konstruerad för upp till 40 procent mindre stålanvändning och i väntan på de första leveranserna av det fossilfria stålet inför vi redan nu produkter med koldioxidreducerat stål. Framställningen av stål har en stor påverkan på vårt klimat och med det koldioxidreducerade stålet tar vi ett stort steg för att minska vårt CO2-avtryck, säger Gabriella Wikander Johansson som är vd på Ekovent AB.

Ekovent kommer inledningsvis att erbjuda takhuvar och ytterväggsgaller i det koldioxidreducerade stålet, men förhoppningen under året är att öka utbudet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109