23948sdkhjf

LKAB i samarbete med ABB: "Framgång tillsammans"

LKAB har valt ABB för leverans av ställverk, frekvensomriktare, transformatorer och integration till styrsystem. Något som ska ge långsiktig säkerhet för personal och en fortsatt produktion med låg underhållsnivå.

Industrierna i Norr leder vägen i den gröna omställningen och LKAB är på samma resa som går mot noll koldioxidutsläpp från egna processer och produkter till 2045. De små järnmalmspellets som tillverkas av LKAB och levereras till ståltillverkningskunder används vanligtvis i stället för större järnbitar i ugnsstadiet, vilket minskar energiförbrukningen, avfallet och utsläppen i verken. På grund av sin storlek och sitt mineralinnehåll bidrar de också till att öka ståltillverkningens produktivitet med mindre underhåll och slitage. Leveranskedjan är en del av LKAB:s åtagande att utveckla och förbättra koldioxidfria processer och produkter.

ABB har fått ansvar för installation, driftsättning och projektledning av teknologin i pellets- och anrikningsverken i Kiruna. Detta kommer användas för att få bättre kontroll och övervakningen av anläggningens process. Uppgraderingen kommer bygga på ABB:s MNS ställverk.

– Genom att installera intelligenta ställverksmodeller som är anslutna till ABB:s automationssystem säkerställer vi långsiktig säkerhet för vår personal och en fortsatt produktion med låg underhållsnivå i våra anläggningar i Kiruna. Det här är en stor uppgradering av elektrifieringen och genom att arbeta med ABB har vi säkerställt tillförlitlighet och säkrat expertis som vi vet kommer att leda till framgång tillsammans. Vi ser fram emot att slutföra den här projektfasen i tid så att vårt bredare uppdrag kan uppnås, säger Jörgen Aidanpää, projektledare på LKAB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11