23948sdkhjf

Unika maskinen har moderniserats efter 20 år

Ruukki Construction slutförde nyligen moderniseringen av sin bockningsmaskin vid anläggningen i finska Vimpeli.

I mer än 20 år har tandemkantpressen funnits på anläggningen i Vimpeli och vid årsskiftet genomgick den en modernisering för att kunna leva upp till dagens krav och behov. Pressen används för att tillverka lättbalk och olika profiler i stål. Det skriver Ruukki i ett pressmeddelande.

Moderniseringen är en del av investeringsprogrammet som Ruukki genomför och förbättringsprojektet Vimpeli Flow som startade i december, 2021. Syftet med projektet är att förbättra medarbetarnas effektivitet och säkerhet, minska utsläppen och fungera till stöd för Ruukkis mål om hållbar tillväxt tillsammans med kunderna.

Investeringen har stor betydelse för kunderna, då den är en av få i sitt slag som kan producera 16-metersprofil i Norden.

– Nu kommer vi att kunna betjäna våra kunder på ett snabbare och mer flexibelt sätt. Bockningen är en snabb metod som ger oss möjlighet att producera många olika typer av profiler med hög kvalitet. Moderniseringen förbättrade maskinens säkerhet, produkternas dimensionsnoggrannhet och processens energieffektivitet. Den uppgraderade maskinen använder betydligt mindre elenergi i förhållande till antalet producerade profiler, vilket därmed minskar produktens koldioxidavtryck. Investeringen garanterar att vi kommer att kunna erbjuda våra kunder kostnadseffektiva profiler av hög kvalitet under många år framöver, säger anläggningschef Tapio Videnoja i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111