23948sdkhjf

Ny lärlingsutbildning ska stärka industrin

Nu ska det satsas på industrin i Malmö. Tillsammans ska Handelskammaren, Malmö stad och utbildningsföretaget Veldi starta ny lärlingsutbildning med fokus på industrin.

Industrin i Malmö lever i allra högsta grad, trots att tungviktare som Kockums är borta. Men kvar finns många tillverkande företag som behöver kompetent personal.

Idag går det att räkna på ena handens fingrar hur många som tagit examen från industritekniska utbildningar, skriver Handelskammaren i ett pressmeddelande.

– Företagen i Malmö har ett stort behov av personer som har industriteknisk utbildning. Därför startar vi den här lärlingsutbildningen. En hög grad av praktiskt lärande passar många personer och med den här utbildningen vill vi öka utbildningsutbudet i Malmö, säger Thomas Pettersson, rektor på Komvux i Malmö.

Företagen som är med i satsningen har alla samma mål: Att det ska finnas fler personer med industriteknisk utbildning att anställa.

Utbildningen startar med en grundutbildning hos Veldi som sen fördjupas ute hos tillverkande företag. Innan praktik sker en matchning mellan företag och deltagarna för att ge de bästa förutsättningarna.

– Jag tror att många skulle bli förvånade om de kom ut på ett av Malmös industriföretag idag, både på vad som händer bakom fasaden och vilka möjligheter som finns. Vi vill verkligen uppmana alla att satsa på en industriutbildning, säger Erik Ehn Blomgren på Handelskammaren avslutningsvis i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Hydro tillverkar första byggsystemet av 100 procent återvunnet aluminium
Priset på batterimetaller sjunker
Tävlingen ska få unga intresserade av plåtslageri
RobotCenter Laxå levererar till Frankrike
Underskott på zinkmarknaden
SSAB och Stålgross för fossilfri framtid
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.178