23948sdkhjf

Norma group förvärvar i Asien

NORMA Group har tecknat ett avtal den 15 oktober 2012 om förvärv av 85% av aktierna i tillverkaren av termoplastelement Chien Jin Plastic Sdn. Bhd ("Chien Jin Plastic") i Malaysia. Parterna kom överens om att upprätthålla sekretessen om transaktionens detaljer
Chien Jin Plast är baserat i Ipoh, ca 200 km norr om Kuala Lumpur, Malaysia. Företaget är specialiserad på kopplingselement för plast- och järnrörsystem. Chien Jin Plastic har funnits på marknaden i 20 år och tillverkar rörkopplingar för olika användningsområden, särskilt för dricksvatten, hushållsvatten och bevattnings-system. Dessutom producerar företaget komponenter för sanitär utrustning och globalt distribuerar de sina produkter under varumärket Fish till mer än 200 distributörer i cirka 30 länder. Under det gångna verksamhetsåret har bolaget genererat en total försäljning på mer än 7.000.000 € med cirka 150 anställda.

Förvärvet av Chien Jin Plast är en milstolpe för NORMA Group för att utöka sin verksamhet i Sydostasien. Företaget utökar sortimentet inom infrastruktur och distributionsnät i en dynamiskt växande region. NORMA Group har funnits i Sydostasien sedan 2004 med representationskontor i bl.a. Singapore, Malaysia, Thailand, Vietnam, Indonesien och Filippinerna.

-Detta förvärv av majoriteten av Chien Jin Plastic aktier förstärker vår närvaro i tillväxtregion Asien-Stillahavsområdet och är en värdefull förbättring till vår produktportfölj särskilt i dricksvattendistributions marknaden. NORMA Group produkter bidrar till att förhindra läckage i vattenförsörjningssystem. Vi är stolta över att ge ett viktigt bidrag till en effektiv användning av den värdefulla resursen vatten, säger Werner Deggim, VD för NORMA Group.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078