23948sdkhjf

De investerar för miljön – men kråkorna missnöjda

Klimatet, kunderna och medarbetarna. Många positiva aspekter med de nya investeringen hos Proton Finishing i Eskilstuna. De enda som blir missnöjda med den nya investeringen är kråkorna, som blir mer frusna om fötterna på vintern.

Proton Finishing har länge arbetat med ett hållbarhetsprojekt som syftar till att företaget tar på sig ledartröjan i ytbehandlingsbranschen. Nu har turen kommit till Proton Finishing Eskilstuna.

Hos Proton Finishing i Eskilstuna har man investerat i tre förbättringar som kommer att innebära stora positiva förändringar.

– Främst är det våra medarbetare som kommer att tjäna på de här investeringarna eftersom vi får en mycket bättre arbetsmiljö. Men vi kommer också att kunna reducera klimatpåverkan och minska koldioxidavtrycket med 87 ton, säger Sandra Vatn, hållbarhetsutvecklare.

Marcus Anderberg, som är platschef i Eskilstuna, ser också positivt på investeringarna.

– Att kunna erbjuda en bra arbetsplatsmiljö betyder jättemycket för vårt medarbetarvarumärke och möjligheten att rekrytera ny kompetens. Men det handlar också om att utveckla affären. Proton Finishing kommer att fortsätta sin höga investeringstakt med fokus på automation, processer och ny teknik som kan bidra till ökad hållbarhet, säger Marcus. 

I Eskilstuna kommer en värmeväxlare att installeras som innebär att värmen från torkugnen och härdugnen kan återanvändas i förbehandlingen. Energin eldades tidigare för kråkorna och gick rakt ut via ventilationen. Det innebär att de kommer minska gasolförbrukningen med cirka 8 procent.

Det kommer även tillkomma en ny pulverbox där all lackering sker i ett slutet system vilket resulterar i mindre manuellt arbete och även bättre arbetsmiljö.

Till slut har det tillkommit en ny blästermaskin, som är en ersättningsinvestering och kommer möjliggöra till energiåtervinning. Blästrar med några år på nacken har ofta rörliga delar och läcker material. Blästern som nu har installerats har ett slutet system både vad gäller material och hantering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11