23948sdkhjf

Hon tilldelas gruvbranschens arbetsmiljöpris

Branschorganisationen Svemin har nu delat ut sitt arbetsmiljöpris. Vi har varit i kontakt med vinnaren. 

Priset delades ut på gruvbranschens organisation Svemins konferens om arbetsmiljö.

Årets pristagare heter Camilla Backebjörk och hon är arbetsmiljöutvecklare på LKAB Malmberget.

– Jag känner mig otroligt hedrad och stolt. Jag ser det också som ett pris för alla jag har samverkat med på den här resan, kollegor, chefer, skyddsombud, medarbetare, olika stödfunktioner, utbildare och nu Säkerhetskultursgruppen i Malmberget, säger Camilla Backebjörk till oss.

Samverka och ge inte upp, det här är ett långsiktigt arbete. Camilla Backebjörk, LKAB

Hon fortsätter: 

– Jag är också så tacksam över att arbeta i ett företag som ständigt söker utveckling och för den tillit jag fått när jag presenterat nya idéer.

I 13 år har hon arbetat med frågor som rör arbetsmiljö och säkerhet. Genom pedagogiska verktyg, utbildningsmaterial och entusiasm skapar hon en tryggare arbetsmiljö för sina medarbetare. 

Vi frågar henne varför hon tror att hon får priset. 

– Jag hoppas att det är för att andra ser att jag verkligen brinner för de här frågorna. Jag tycker att det är så otroligt givande att arbeta med säkerhetskulturen. Det är en möjlighet att få arbeta proaktivt. Min drivkraft är att om jag så bara har förebyggt att en person inte skadar sig eller blir sjuk, så är det värt allt arbete.

Camilla Backebjörk menar att det är många faktorer som är viktiga för företag som vill arbeta med arbetsmiljön men hon har en grundtanke. 

– Det är vi människor som sitter på svaren på vad som behöver förändras i kulturen. Vi behöver bara lite hjälp på traven att bli medveten om den. Viljan till förändring måste komma inifrån för att bli beständig. Samverka helt enkelt och ge inte upp, det här är ett långsiktigt arbete.

 

Här är juryns motivering:

Hon beskrivs som en äkta eldsjäl! En uppskattad sådan. Med sitt otroliga engagemang och gedigna kompetens inom säkerhetskultur och det organisatoriska och sociala arbetsmiljöområdet har hon tagit fram pedagogiska verktyg och utbildningsmaterial som uppskattas med en ”Wow, nu förstår jag”-känsla. Hon visar och förklarar på ett enkelt sätt hur människors beteenden fungerar, hur vissa situationer kan uppstå och hur man aktivt arbetar för en bättre säkerhetskultur på arbetsplatsen. Efter att under lång tid (13 år) engagerat sig och bidragit i säkerhetsarbetet har hon nu en hel säkerhetkulturgrupp att jobba tillsammans med.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109