23948sdkhjf

Rullformning på schemat

Jönköpings Tekniska Högskola visar vägen i nära samarbete med Bendiro
Jönköpings Tekniska Högskola är en av de ledande högskolorna i Norden vad gäller tillverkningsteknik. I nära samarbete med Bendiro Profile Tech AB har man nu sett till att även Rullformning finns med på schemat i ämnet Tillverkningsteknik.

Tillverkningsmetod med framtidsutsikter
Eftersom Rullformning, trots sitt breda spektrum av användningsområden, är en för många ingenjörer tämligen okänd teknik, är det viktigt att kunna visa morgondagens produktutvecklare möjligheterna med Rullformning. Rullformning har utpekats som en tillverkningsmetod att räkna med i framtiden då man utöver ekonomiska fördelar ser stora miljö- och formmässiga fördelar med denna metod. Inte minst fordonsindustrin ser metoden som mycket fördelaktig då den möjliggör stor viktreducering.

Tänk rätt från början
Målet med kursen är att ge eleverna en grund att stå på när det gäller möjligheterna med Rullformning. Eleverna får information om vad man behöver tänka på när man konstruerar Rullformade profiler och det ges exempel på applikationer, där kunderna kunnat få fördelar med att tänka Rullformning från början.

Alla material fungerar
Bendiro Profile Tech AB tillverkar profiler enligt kundens ritningar och önskemål,
i godstjocklek från 0,3 mm – 3,0 mm. Allt material som kan formas i kallt tillstånd och som behåller formen kan formas. Ultra höghållfasta stål passar utmärkt för rullformning.

Kunskap som ger möjligheter
Bendiro ger också möjligheter för tekniker och inköpare att kunna lära sig mer om rullformning genom utbildningen Bendiro Profile Technology School, besök www.bendiro.se för att läsa mer och anmäla dig.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.082