23948sdkhjf

Två nya profileringslinjer

Bendiro satsar för att möta kundens och framtidens krav på effektiv och resurssnål tillverknig
Att rullformning är en av produktionsmetod med framtiden för sig finns det ingen tvekan om. Forskning inom utvecklingsbara tillverkningstekniker påvisar tydligt de möjligheter som rullformningstekniken ger i form av ekonomiska, miljömässiga och funktionella fördelar.

Hans Gustafson, Marknadschef Bendiro Profile Tech AB:
”Vi har funnits på marknaden länge och valt att nischa oss inom avancerad rullformning då det är här som den stora utvecklingen sker. Vi kommer in tidigare och tidigare i kundens produktutveckling och kan tillföra värdefull kunskap redan i konstruktionsstadiet för att på så vis optimera produkten för produktion.”

Ständiga investeringar. Nu två nya profileringslinjer
”Vår kunskap är värdefull, men vi ser också värdet av att hålla hög investeringstakt vad gäller teknik och kapacitet. Senaste investeringen är två nya profileringslinjer från ORTIC. Linjer för avancerade tvärsnitt och som möjliggör ännu snävare toleranskrav.”

AHSS – framtidens material
”Våra nya linjer är också anpassade för att kunna producera profiler i högkvalitativa utgångsmaterial. Vi ser en ständig ökning av AHSS (Advanced High-Strength Steel) material. Ypperligt för att använda tillsammans med rullformningsmetoden. Resultatet blir lättare profiler med bibehållen eller ännu bättre styrka.”

Ökad efterfrågan på rullformade ringar
Efterfrågan på ringar, rullformade direkt i maskin, har ökat kraftigt och används i de mest varierande applikationer.

Bendiro Profile Tech tillverkar kundspecifika rullformade profiler enligt metoden plant band in färdig produkt ut, i materialen kall- och varmvalsat stål, rostfritt stål, höghållfasta material (UHS, UHSS, AHSS), aluminium, koppar och mässing, Bendiro Profile Tech ska alltid ligga i framkant vad gäller teknik- och materialkunnande, vilket gör oss till en partner för våra kunder även när det gäller produktutveckling. Bendiro Profile Tech, Falkenberg, startade 1943 och ingår i Ortic Group.
www. bendiro.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078